Nevidni plašč za solarne celice

Internet

Srednjeazijska država ob Kaspijskem morju s 1. januarjem uzakonja nadzor nad uporabniki interneta.
Več...
Z novo aplikaciji je Microsoftov xbox mogočna garderobna omara.
Več...
Spletni gigant je zase kupil zelo primerno domeno s celotno angleško abecedo.
Več...
Firma, posvečena varnosti, je odkrila mega napadalno omrežje na osnovi Linuxa, sposobno napadov s 150 gigabiti na sekundo.
Več...
Vodilni proizvajalec programske opreme na svetu Microsoft je objavil globalno dostopnost sistema Windows 8.1. Gre za posodobitev operacijskega sistema Windows 8 s številnimi izboljšavami. Brezplačna posodobitev je prek spletne Trgovine Windows že na voljo uporabnikom naprav Windows 8 na več kot 230 trgih in v 37 jezikih, vključno s slovenščino.
Več...
Ameriško 'startup' podjetje Topsy je zbralo vsa javna sporočila na družbenem omrežju Twitter - vse od prvega tvita 21. marca leta 2006, ko je soustanovitelj družbenega omrežja zapisal skromni 'just setting up my twttr'.
Več...
Kitajska je v nedeljo doživela največji napad na svojo internetno strukturo doslej. Hekerji so sesuli kitajske strežnike za nacionalno domeno .cn, je sporočila pristojna kitajska državna agencija.
Več...
V skladu z novimi pravili bodo morali upravljavci spletnih strani uporabnike seznaniti o uporabi spletnih piškotkov, določenih vrst piškotkov pa sploh ne bo mogoče uporabljati brez soglasja uporabnika.
Več...
Piše se leto 2015 in vsi stremimo za hitrejšim internetom, a v Kanadi so šle stvari v nasprotno smer.
Več...
Kaj pravite na drevo, ki mu lahko pošljete elektronsko pošto?
Več...
Forbes je objavil lestvico zvezdnikov, ki so na youtubu do 1. junija zaslužili največ.
Več...
IT-gigant je predstavil Surface Pro 4, ki zbuja upanje, da Microsoft ne bo capljal za tablično konkurenco.
Več...
Spletni velikan Google je s svojimi poslovnimi rezultati v zadnjem četrtletju pomiril borzne vlagatelje, saj se je izkazalo, da je rast števila pritiskov na oglase pomembnejša kot pa padanje cen, ki jih Google zaračunava za te oglase. Googlove delnice so se v četrtek po zaprtju borz podražile za osem odstotkov.
Več...
Mestna občina Maribor je od tega tedna dostopna tudi prek Facebooka. S tem naj bi se po besedah župana še bolj približali meščanom in obiskovalcem Maribora.
Več...
Ko se na spletu pojavi nova spletna stran, se jih nekaj pozabi, skupaj z vedenjem, kakšen je bil nekoč videz spletne skupnosti.
Več...
A brez panike, gre samo za testno zaračunavanje za pošiljanje sporočil (slavnim) ljudem, ki še niso vaši prijatelji. Omenjeno storitev je Facebook sicer napovedal že pred časom.
Več...
Šef Amazona Jeff Bezos šele spoznava veselje družbenih omrežij.
Več...
PSY velja za največji fenomen viralnega širjenja neumnosti po internetu.
Več...
Junija je Uber podpisal posel z Microsoftom za Bingovo tehnologijo map.
Več...
Dokov za pametne mobilnike je izobilju, a beddy ni običajen.
Več...
Kitajska ima zaposlenih dva milijona ljudi, ki nadzorujejo uporabo interneta v državi, poročajo tamkajšnji državni mediji. Cilj strogega spletnega nadzora je preprečevanje družbenih nemirov in omejevanje kritik na račun vladajoče komunistične partije, navaja francoska tiskovna agencija AFP.
Več...
S prehodom na novo spletno stran, smo spremenili tudi način komentiranja. Sedaj je to preprostejše in zabavnejše! Poglejte, zakaj!
Več...
Hitrost internetne povezave postaja vse bolj pomembna za uporabnike v Evropi, kažejo izsledki javnomnenjske raziskave Eurobarometer o elektronskih komunikacijah gospodinjstev. Skoraj polovica evropskih gospodinjstev je namreč pripravljena v zameno za hitrejši prenos podatkov spremeniti naročniški paket ali celo zamenjati operaterja.
Več...
Združitev dveh največjih iskalniških konkurentov? To bi bilo težko verjeli tudi, če danes ne bi bil prvi april.
Več...